Menu routier

Het concept van La Vallade is simpel. Iedere dag staat er één kok die het menu routier bereidt. De basis van dit viergangenmenu is altijd vegetarisch, waar bij het hoofdgerecht -afhankelijk van de dag- vlees of vis kan worden bijgevoegd. Verder kan je er van opaan dat de derde gang uit een kaasplank bestaat. Dit kan niet worden vervangen door iets anders. De koks verschillen per avond en daarom wisselt het menu ook elke avond, maar hebben ze één ding gemeen: iedereen kookt graag met groenten en seizoensgebonden producten.

Allergieën, kinderen en andere dieetwensen

Omdat het menu elke dag anders is en door slechts één kok bedacht, voorbereid en gemaakt wordt, is het niet mogelijk rekening te houden met allergieën, dieetwensen of persoonlijke smaak. Dit is niet uit onwil maar uit onmacht: het is onmogelijk om iedereens wensen in slechts één menu te huizen. Mocht u iets écht niet lekker vinden, dan wordt dat de kunst van het weglaten. Ook kinderen eten bij ons gewoon wat er gekookt wordt, al is het mogelijk een kindermenu te vragen dat bestaat uit kleinere porties van hetzelfde menu.

La Vallades credo is dan ook al 33 jaar: eten wat de pot schaft!

Prijzen
Menu 4 gangen (vegetarisch) € 36,50
Supplement (ófwel vlees ófwel vis, afhankelijk van de dag) € 9,50

La Vallade werkt vol trots met vaste vis- en wijnboeren, kleine zelfstandige bedrijfjes.

Dagelijks wisselend menu

de koks

Robin

Robin sluit de week af door iedere zondag heerlijke, kleurrijke gerechten neer te zetten.. Zij is een horecavrouw in hart en nieren en na haar studie antropologie begonnen in de keuken van Choux. Bij haar staan groenten uit het seizoen en van dichtbij centraal en ook is ze niet vies van een portie wildplukken. Dit verwerkt ze dan ook in haar recepten die ze schrijft voor Crips, waar ze deze milieubewuste boodschap bevlogen in verwerkt. De boodschap die zij in haar recepten en menu’s uitdraagt, is dat ze het iedereen gunt groenterijke gerechten te kunnen bereiden, en dat lekker koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn!

Steven

Steven is de langst werkende kok bij La Vallade met de meeste vaste dagen. Hij begon hier in de zomerperiodes als invalkok toen hij werkte bij onder andere Apostrof, en is hier met veel enthousiasme blijven koken op de woensdag, donderdag en zaterdag. Stevens borden herken je aan de vele kleuren en verschillende groenten die hij altijd op uiteenlopende manieren bereidt. Al sinds zijn tienerjaren is hij werkzaam in de keuken en heeft zogezegd van zijn werk zijn hobby gemaakt.

Wijn

Sinds 2021 worden onze wijnen geleverd door Pieksman. Zodoende hebben we enkel en alleen nog biologische en natuurwijnen. Deze zijn afkomstig van kleine, ambachtelijke wijnboeren, die gemotiveerd zijn door kwaliteit in plaats van commercie. Dit door Pieksman verzorgde wijnassortiment kan dan wel af en toe veranderen, maar er blijft altijd één op de kaart staan en dat is onze Pauline. Met deze wijn wordt er een ode gebracht aan Pauline, de oprichtster van La Vallade en moeder van Tara, die ons op haar beurt symbolisch nog steeds voorziet van een hoop gezelligheid.

Bij ons viergangendiner is het daarnaast ook mogelijk om voor een door ons samengesteld wijnarrangement te kiezen, dat net als het menu ook dagelijks verandert. Deze wine pairing bestaat uit drie glazen die de gerechten ondersteunen en aanvullen. Voor de matige drinker is er ook een BOB-versie.

Reserveren voor méér dan 8 personen? Bel ons even: 020 66 520 25 of reserveer via ons formulier.